Porady do modyfikacji TheReturning
Pocz±tkuj±cy
Witam wszystkich Gothic'o maniaków! Po nieudanej grze w G1 Edycja Rozszerzona postanowi³em pobraæ g2, ale bez modów jako¶ nie chce mi sie graæ. Zdecydowa³em siê na Returning ze wzglêdu na jego z³o¿ono¶æ. Historia z Edycja Rozszerzon± skoñczy³a sie smutno, gdy¿ nie¶wiadomy takiej mo¿liwo¶ci zepsu³em gre dokonuj±c z³ych wyborów lub/i przez Marvina. Teraz nauczony b³êdami chcia³ bym ukoñczyæ chociaz G2 lecz przyda³by siê (nie tylko zapewne mi) poradnik KTÓRE zadania mo¿na zepsuæ i jak tego unikn±æ. Ogólny poradnik dla nowicjuszy zawieraj±cy ww solucjê + pare porad i tricków równie¿ nie by³ by z³y. Czy jest na forum kto¶ kto móg³ by sensownie zacz±æ ?
pozdrawiam,
Hipol
Wojownik
opiszê te najwa¿niejsze, które maj± znacz±cy wp³yw na rozgrywkê:
1) lepiej przyj±æ misje opiekunów, podczas rozmowy z 1 z nich w wie¿y Xardasa
2) misje na przywrócenie czci Gallahardowi TRZEBA koniecznie zrobiæ PRZED misj± ,,dostawa broni dla bandytów"
3) Je¶li chcesz graæ magiem: w±tek poboczny ze ¶wi±tyni± ¶ni±cego KONIECZNIE PRZED ukoñczeniem 4 rozdzia³u, inaczej przepada nam runa z uriziela (wy³uskuje j± z miecza Xarda¶), która wg mnie - jest najlepsz± run± w grze. Dmg ¶wietny, szybko siê rzuca, masowa, nie wymaga a¿ tak du¿o many i tylko 4 kr±g
4) lepiej nie ubijaæ ludzi - tylko tych z misji gildii zabójców i tyle, inaczej mog± byæ problemy (na farmie lub z Vatrasiem), czasami przez przypadek kogo¶ wyzerujesz nawet niechc±cy i gra siê psuje (tj pa³asz bandyty nie zwala wroga z nóg, tylko zabija na miejscu)
Aby nie u¿ywaæ marvina, po którym niektórzy maj± niby probemy - odradzam z wej¶cia magów wody, bo nie da siê bez kodów gry przej¶æ.
Bardzo zbugowana jest te¿ stra¿ ¶wi±tynna, polecam j± tym który wcze¶niej jednak jak±¶ styczno¶æ returningiem mieli.
Paladynem albo ³owc± smoków ciê¿ko co¶ zepsuæ
Poradników dla nowicjuszy i nie tylko, oraz spostrzerzeñ na tej stronce jest kilka, nie ma sensu siê powtarzaæ.
Jedyne w czym mogê jeszcze poradziæ - to zobacz tylko jak± wersjê masz (v1 czy v2), i skup siê na tych poradnikach/przemy¶leniach graczy, które odpowiadaj± twojej wersji. V1 i v2 bardzo siê ró¿ni± strategi± rozgrywki:)