Porady do modyfikacji TheReturning
Solucja do Najemników i £owców Smoków
U³atwione przyjêcie do najemników:
Vatras mówi nam, ¿e mo¿emy do³±czyæ do jednej z 3 gildii które maj± najwiêksze wp³ywy.W tym celu rozmawiamy z
Laresem.On wy¶le nas do najemnika na Farmie Onara Corda.Zajmie siê on naszym testem który dostaniemy od
Torlofa. Pomo¿e nam pod warunkiem je¶li pójdziemy do szefa bandytów w Khorinis - Dextera.Jego obóz znajdujê siê
nieopodal w górach przy Forcie Azgan.Idziemy do obozu nastêpnie mówimy stra¿nikowi ¿e szef nazywa siê
Dexter.Nastêpnie idziemy i rozmawiamy z Dexterem o Patricku.
Jeden z najemników:
Musimy przej¶æ test Torlofa.
Zebraæ czynsz:
Naszym zadaniem bêdzie zebranie czynszu od Sekoba.W tym celu idziemy na jego farmê i rozmawiamy z nim.Niestety
on niechce z nami rozmawiaæ wiêc jedynym wyj¶ciem bêdzie jego pobicie.Mo¿emy tak¿e wykonaæ zadanie "Odpêdziæ
stra¿"Gdy mamy ju¿ z³oto wracamy do Torlofa.
Odpêdziæ stra¿:
Naszym zadaniem bêdzie pozbycie siê stra¿y z Farmy Bengara.Farma znajduje siê niedaleko prze³êczy do Górniczej
Doliny.
Szacunek:
Zadanie polega na zdobyciu szacunku najemników.
Za kilka zió³ wiêcej:
Cipher potrzebuje ziela.Musimy mu przynie¶æ 10 ³odyg.Powinni¶my je mieæ, a je¶li nie to mo¿emy je znale¼æ przy
jeziorze.Nastêpnie mo¿emy wykonaæ zadanie Paczuszka z zielem.
Paczuszka z zielem:
Cipher, mówi nam ¿e przy ucieczce z Kolonii zabra³ ze sob± paczkê pe³n± ziela.Jednak kto¶ mu j± ukrad³ i podejrzewa o
to Bodo.Rozmawiamy z Bodo a nastêpnie idziemy za gospodê w kierunku kapliczki tam spotkamy Dara.Rozmawiamy z
nim nastêpnie mo¿emy go wydaæ Cipherowi b±d¼ odzyskaæ jego paczuszkê.Znajduje siê ona w magazynie w porcie, musimy zabiæ stra¿nika i wzi±æ jego klucz, którym otworzymy skrzyniê z paczk±.Gdy mamy ju¿ paczkê mo¿emy oddaæ j± Cipherowi.
Miecz Roda:
Rod uwa¿a nas za s³abe³usza i twierdzi ¿e nie dali by¶my rady ud¼wign±æ jego miecza.Mo¿emy siê za³o¿yæ o to a nastêpnie pobiæ go jego mieczem(wtedy bêdzie s³abszy)Gdy ud¼wigniemy miecz dostaniemy pieni±dze z zak³adu.
Polne bestie:
Fester trenuje nam zabicie wszystkich bestii w jaskini.Zgadzamy siê i idziemy z nim.
Skopaæ ty³ek Bullkowi:
Bullco prosi siê o lanie.Musimy porozmawiaæ z Sylvio, a nastêpnie mu je zorganizowaæ.
Dobry wojownik:
Cord zgodzi siê nas uczyæ pos³ugiwania broni±, je¶li zwiêkszymy tê umiejêtno¶æ do 30%
Wyzwanie Jarvisa:
Aby zdobyæ zaufanie Jarvisa musimy pokonaæ co najmniej (im wiêcej tym lepiej) przynajmniej 3 osoby z jego grupy.S± to
-Rod mo¿emy go pobiæ podczas wykonywania zadania z jego mieczem
-Bullko zaatakuje nas jak odezwiemy siê do Sylvia
-Sentenza je¶li go wyzwiemy obelg±
-Raul jak wy¿ej
-Fester jak wy¿ej
Gulasz:
Thekla da nam gulasz za pobicie Bullka.Je¶li poprosimy j± o dok³adkê da nam zadanie aby¶my zanie¶li paczkê z zio³ami do Saggity.Zielarka mieszka w jaskini za Farm± Sekoba.Nastêpnie wracamy do kucharki i dostajemy dok³adkê.
Oferta pokoju:
Lee prosi nas o dostarczenie listu dla Lorda Hagena.Idziemy do miasta a potem do górnej jego czê¶ci i ratusza.
Lokaj sêdziego:
Zadanie to mo¿emy otrzymaæ w 3 rozdziale bêd±c najemnikiem lub ³owc± smoków.Lee prosi nas o zdemaskowanie sêdziego.W tym celu idziemy do Sêdziego i mówimy ¿e chcemy dla niego pracowaæ.Wtedy on ka¿e nam ukra¶æ ¦wiêty M³ot z Klasztoru.Teraz sêdzia ka¿e nam odnale¼æ zbieg³ych wiê¼niów.Pierwszy z nich jest w jaskini obok wie¿y Xardasa tam gdzie by³a banda Braga oraz Cornelius od 3 rozdzia³u.Rozmawiamy ze zbiegiem nastêpnie idziemy do Martwej Harpii.W gospodzie znajduje siê kolejny zbieg rozmawiamy z nim a on mówi nam, ¿e ich szef poszed³ na Farmê Onara.Nastêpnie rozmawiamy z Morgahardem i bierzemy od niego list, który chce Lee.Teraz idziemy do dowódcy najemników i oddajemy mu owy list i bierzemy nagrodê.
Pomoze ktos. Chce zostac najemnikiem,wiec ide do Lee. Niewiadomo czemu ,ale on mnie oskarza o kradziez i musze zaplacic 1000 sztuk zlota chociaz nigdy szybciej nie bylem na farmie i nie bilem sie z zadnym najemnikiem. Jak zaplacilem i wykonalem wszystkie zadania do zostania najemnikiem rozmawiam z Lee. On mnie wysyla do Onara w sprawie wynagrodzenia. Zamiast negocjowac Onar kaze mi poczekac do jutra popoludnia i w miedzyczasie oczyscic obszar wokol grobowca (tam gdzie jest Pan Cieni) z potworow. Gdy juz pokonalem potwory i przespalem sie do poludnia to ,gdy podchodze do niego to on gada ze prostego zadania nie moge zrobic i ze zabilem owce czy cos takiego i zadanie jeden z najemnikow jest w niewykonanych zadaniach a najemnikiem moge zostac tylko na kodzie edit abilites.
Ostatnio edytowany przez Qiuz (2013-08-09 10:04:46)
Có¿, nie jestem pewien ale chyba chodzi o to, ¿e Onar oskar¿a ciê o zabicie owiec. ¯eby tak nie by³o, musisz za³atwiæ sprawê Bullka(donie¶æ Onarowi i Lee o zabitych owcach, pogroziæ Bullkowi i st³uc gnoja). Wtedy powinno byæ dobrze.
Zadanie z oczyszczeniem terenu wokó³ grobowca jest chyba zbugowane ale uda³o mi siê znale¼æ rozwi±zanie Onar ka¿e nam spotkaæ siê z nim w po³udnie zamiast tego nale¿y do niego przyj¶æ wieczorem b±d¼ noc± wtedy bêdzie aktywna opcja dialogowa "Wróci³em" ale trzeba zap³aciæ 1000 sztuk z³ota po tym Onar zgodzi siê przy³±czyæ nas do najemników.
wlasnie gram w Returning i chcialem dolaczyc do najemnikow. Cord nie chce dac mi poparcia mimo ze mam sporo ponad 30% mistrzostwa broni 1H a tyle bylo wymagane bez moda.
co do Onara to nie ma buga ale zadanie jest idiotycznie skonstruowane/prowadzone:
1. oczyszczamy teren wokol krypty - krwiopijcy, szkielety goblina itp.
2. udajemy sie nastepnego dnia troche przed 12 do Onara i ten mowi nam jakies pierdoly ale nie o co mu chodzi. nie wybieramy opcji "wrocilem" czy "cos nie tak" (juz nie pamietam nawet jaka to byla)
3. wychodzimy z domu i idziemy do krypty a tam jego zona i corka chodza od grobu do grobu. lazimy razem z nimi i po pewnym czasie dostajemy zaplate od jednej z nich.
4. wracamy do Onara i meldujemy mu o powodzeniu.
5. przyjmuje nas i mozemy negocjowac wyplate.
No, trochê dziwnie skonstruowany ten quest z ... oczyszczeniem grobowca. Ale rozgryz³em ju¿ o co chodzi, a tutaj krótka solucja:
1. Po wyczyszczeniu grobowca z szkieletów, szkieletów goblinów no i tych pobocznych idziemy PRZED 12 (ok. 11:45) do Onara, On sam siê powinien zwróciæ, powie co¶ tam i zakoñczy rozmowê, Ty czekasz a¿ Elena i Maria przejd± przez pokój i id± w okolice grobowca z Inubisem. Czekasz a¿ bêd± tam we 2, chodzisz za nimi wokó³ grobowca (one czekaj± w miejscu do¶æ d³ugo, wiêc siê nie martw). Po chodzeniu za nimi da Ci 200 szt. z³ota i potem idziesz do Onara i pytasz siê ''co¶ nie tak..'' i uzgadniacie wyp³atê, potem Lee, etc...
Mam pytanie jak zdobyæ ¶redni± zbroje najemnika, poniewa¿ ani u Lee ani u Torlofa nie mam takiej opcji dialogowej. Chce te¿ powiedzieæ ¿e nie dosta³em od Torlofa zadania Zebraæ czynsz a do³±czy³em do najemników z pomoc± Corda. Mam zaliczone zadanie jeden z najemników ale przy farmie Bengara nadal stoj± stra¿nicy, w tym momencie gry w³a¶nie wróci³em od Lorda Hagena a misja projekt ¶wiata zniknê³a mi z dziennika, nie wiem czy to jest jaki¶ bug czy tak to powinno wygl±daæ. Proszê o odpowied¼
Ostatni post z przed kilku laty ale jednak zapytam - moze ktos tu zagl±da
Gram Najemnikiem i mam problem z przej¶ciem do drugiego rozdzia³u. Wykona³em juz chyba wszystkie niezbêdne do tego questy (zaginieni ludzie, handlarz broni±, z³o¿y³em i odda³em ornament, jestem w Wodnym Krêgu, jestem najemnkiem u Onara, dosta³êm siê do Hagena ale ten wymaga, ¿ebym pomóg³ Magom Wody w ich problemach a tak¿e stwierdza, ze muszê nabyæ wiêcej do¶wiadczenia??. Saturas nie chce mi daæ ornament do otwaracia portalu bo nie mam listu polecaj±cego od Vatrasa. Jak rozmawiam z Vatrasem to nie pojawia mi siê wymagana opcja dialogowa o li¶cie polecajacym. Oblecia³em oczywi¶cie wszystkie znacz±ce osoby ale nie popchnê³o to w±tku dalej - co trzeba jeszcze zrobiæ?? Wcze¶niej gra³em Nekromant± i jak tylko nim zosta³êm to nie mia³em problemu z otwarciem portalu....
Rozmawia³e¶ z cz³onkami krêgu w karczmie ? Oni powinni Cie wys³aæ do Vatrasa, dalej on pyta czy rozmawia³e¶ z Lordem Hagenem, Ty do niego idziesz i rozdzia³ 2 powinien siê wczytaæ
Tak, rozmawia³em - dosta³em pier¶cieñ Wodnego Kregu, Zbrojê i Pikê oraz polecenie rozmowy z Vatrasem. Ten zapyta³ czy rozmawia³êm z Hagenem. Poszed³em do Hagena ale nie zosta³em wpuszczony dopóki nie uda³o mi siê przystaæ do Najemników. Zaraz po tym polecia³em do Hagena - ten powiedzia³, ze nie da mi klucza do Gorniczej Doliny dopóki nie pomogê Magom Wody. By³êm te¿ u Saturasa i powiedzia³êm mu, ze jestem ju¿ w Wodnym Krêgu ale on oczywi¶cie czeka na list od Vatrasa. U Vatrasa nie ma na temat listu ¿adnej linii dialogowej ...i w ten sposób jestem w czarnej du..e
MY¶lê, ¿e chyba zrobi³em wszystko i to jest bug - wed³ug mnie mog³bym spokojnie skorzystaæ z konsoli i "przywo³aæ" list polecaj±cy Vatrasa ale niestety twórcy moda zablokowali tak± mo¿liwo¶æ ( w sumie to rozumiem jak kto¶ blokuje cheaterów ale niestety mody gothica maj± bardzo du¿o bugów i powinna byæ taka mo¿liwo¶ choæby dla kluczowych rzeczy w grze. - nie chce przecie¿ milion punktów zycia tylko popchn±æ dalej rozgrywkê. Mia³em ju¿ tak± sytuacjê w Mrocznych Tajemnicach kiedy go¶æ w jaskini pod wodospadem, który mia³ niezbêdny do dalszej gry kamieñ ogniskuj±cy - le¿a³ ju¿ tam zabity nie wiadomo przez kogo i oczywi¶cie tego kamienia nie mia³ przy sobie)
Edit - cofn±³em siê jeszcze przed wst±pieniem do Najemników i wst±pi³em do Stra¿y (bo to naj³atwiej) - tak¿e w tym przypadku nie uda³o mi siê odpaliæ 2 rozdzia³u....
Edit2 - jednak w ka¿dym problemie najczê¶ciej najs³abszym ogniwem jest cz³owiek - problem rozwi±zany - po prostu nie przeczyta³em listu od Kruka, który znalaz³êm przy doczesnych szcz±tkach Dextera...
Dziêki wszystki za pomoc
Ostatnio edytowany przez birkut (2017-02-16 17:52:14)