TheReturning - Oficjalny poradnik

Porady do modyfikacji TheReturning

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#1 2016-03-31 23:04:38

Adamek34511

Pocz±tkuj±cy

Punktów :   

Z³odziejski problem

Witam wszystkich serdecznie! Piszê pierwszy raz na Waszym forum. Szuka³em odpowiedzi zarówno tutaj, jak i w¶ród odmêtów internetu, niestety bez skutku.

Otó¿, drugi dzieñ gram w Returning (który nawiasem mówi±c jest trudny, ale bardzo mi siê jak dot±d podoba) i z bólem serca wyda³em pó³ tysi±ca z³otych monet na naukê skradania. Jednak ju¿ pierwszej nocy, gdy postanowi³em spl±drowaæ kilka niezamkniêtych skrzyñ napotka³em problem. Mimo zachowania wszelkich ¶rodków ostro¿no¶ci, gdy tylko uklêkn±³em przy skrzyni mieszkañcy domostwa obudzili siê i rzucili na mnie. Ma³o tego, podobnie zrobi³y osoby przebywaj±ce za ¶cian±.

Wcze¶niej mia³em problem, gdy Cavalorn zacz±³ atakowaæ mnie za otwieranie neutralnych, nienale¿±cych do nikogo skrzyñ, ale my¶la³em, ¿e to by³ incydent. Teraz widzê, ¿e co¶ tu jest nie halo. Czy u Was te¿ wyst±pi³ ten b³±d? W jaki sposób go naprawiæ?

Gram na poziomie normalnym, z wy³±czonym trybem "wybuchaj±cych skrzyñ".

Pozdrawiam i czekam na rych³± odpowied¼. : )

#2 2016-04-01 04:41:32

Wojciech

Mod-Team

Call me!
SkÄ…d: Mielec
Punktów :   25 

Re: Z³odziejski problem

Ja mia³em to samo, jak okrada³em skrzyniê Lehmara. Wczyta³em save i otwiera³em do skutku, a¿ siê nie rzucili. Mo¿e to bug, mo¿e tak ma byæ xd

http://i58.tinypic.com/oarztf.jpg

#3 2016-04-01 11:03:38

Hermit

W³óczêga

Punktów :   

Gdzie¶ widzia³em ten problem i tu chyba chodzi o zrêczno¶æ musisz j± zwiêkszyæ aby nie budziæ npc

#4 2016-04-01 22:05:59

Pawlak .

Wyrwê wam jêzyki i wytrê se nimi dupe

10226869
SkÄ…d: BWA
Punktów :   21 
Gildia: Nekromanta
Ulubiona Broñ: Wrzask Berserkera

Jest to bug, w Archiwum znajdziesz mnóstwo takich tematów . Mia³o to dzia³aæ na zasadzie im wiêcej zrêczno¶ci, tym wiêcej % na okradniêcie kogo¶ i skradanie siê, ale w pewnym stopniu to nie wypali³o twórc±, czyli raz dzia³a, a raz nie . Czasem pomaga zaklêcie snu, aby dany NPC siê nie obudzi³, musisz po prostu pokombinowaæ (zabiæ, pobiæ, niepamiêæ, wyprowadziæ z chaty, po wczytywaæ kilka razy save) sposobów masz do woli zawszê siê który¶ sprawdzi .

#5 2016-04-01 23:05:32

Adamek34511

Pocz±tkuj±cy

Punktów :   

Eh, niech to szlag. Naprawdê, psuje mi to rozgrywkê i to mocno. W³a¶nie jestem przed czterdziest± prób± ukradniêcia Constantinowi jego pier¶cienia i zaczynam byæ co raz bardziej sfrustrowany. Wczytujê i za ka¿dym razem to samo, a mam 35 zrêczno¶ci (póki co chyba 90% PN wpakowa³em w tê umiejêtno¶æ). Dobrze wiecie jak wygl±da sprawa ze z³otem na pocz±tku Returninga (nie wiem, jak potem) wiêc wydawaæ bezcenny kruszec na zwoje snu te¿ ¶rednio mi siê u¶miecha.

Mo¿e jest jaki¶ sposób na modyfikacjê skryptów gry, albo naprawienie b³êdu via Marvin? Kto¶ z Was mo¿e próbowa³?

Ostatnio edytowany przez Adamek34511 (2016-04-01 23:07:04)

#6 2016-04-02 13:07:13

amigodiamantes

Wojownik

Punktów :   14 

sheerghar, nie wiem czy to bug, ale u mnie dzia³a to prosto - w 1 rozdziale nic nigdy nie mogê ukra¶æ.
w 4 rozdziale natomiast, po kilku pkt w zrêke dan±, na he³mie ³ucznika, pier¶cieniu fellangora + miksturkach  tabliczkach zrêki z ~170 wchodzê wszêdzie gdzie chcê, i jeszcze siê nie spotka³em ¿eby jaki¶ NPC w mie¶cie/zamku czy na farmie siê obudzi³ (jedyny ewenement to klasztor. Tam nigdy nic nie idzie ukra¶æ z kufrów magów/nowicjuszy. Ale skarbiec mo¿na bez problemów) .

Dlatego polecam wszystkie z³odziejskie misje zostawiæ sobie po prostu na pó¼niej.
co do Constantino - to ja nie wiem gdzie tutaj jest problem. Zawsze to zadanie robi³em bez skradania - wyrzuca³em z³oto jakie mia³em w ekwipunku przed jego sklepem, nastêpnie podbiega³em na bezczelnego do skrzynki i szybkie 2x alt. Dawa³em siê odbiæ, Const odbiera³ swoje 20 z³ota, zostawia³ pier¶cieñ, a ja rzucam czar niepamiêæ.
Zero pn wydanych na zrêkê czy umiejêtno¶ci z³odziejskie, a 2 questy zrobione (pier¶cieñ Constantina, i szalony wynalazek).

Oczywi¶cie trzeba przed tym wszystkim zapisaæ, ja zwykle tê misjê robi³em ok 11 godz rano. W nocy na pewno nie przejdzie, niedaleko chaty consta jest ca³y czas stra¿nik,, który na 1-2 rozdzia³ ,,s³yszy" wszystko, nawet tupanie motyla;P

Ostatnio edytowany przez amigodiamantes (2016-04-02 13:10:17)

Stopka forum

RSS