Porady do modyfikacji TheReturning
Na pocz±tku zaznaczê ¿e to nie mój pierwszy raz z Returningiem ale bardziej problematyczny ni¿ poprzedni.
Otó¿ jestem w II rozdziale, gram stra¿nikiem miejskim 20lvl, si³a 82 (z pier¶cieniem +5 i amuletem +10), zrêczno¶æ 51 (pier¶cieñ +5, pas +5), mana 35 p¿ 390 (pier¶cieñ +20), 1h na 43%, miecz 80dmg, kusza 55dmg, pancerz Wodnego Krêgu po przekuciu i nie potrafiê zrobiæ nic bez kilku mocnych zwojów pod rêk±. Planowa³em pój¶æ w stronê fightera z ma³± pomoc± kuszy i wiêksz± magii ale teraz chyba muszê zmieniæ te plany. Gram na ReBalance na bardzo ³atwym tak jak za poprzednim razem. Jestem ju¿ po Jarkendarze ale gdyby nie kilka zaklêæ pewnie nie pokona³bym Kruka. Mam Szpon ale na razie nie mogê go u¿ywaæ. Nie wiem czy to ja co¶ zjeba³em czy to b³±d gry ale nie mogê bardziej podexpiæ postaci bo z wiêkszo¶ci± potworów nie radzê sobie w ogóle. Do GD nawet na razie nie mam zamiaru ruszaæ. Poza tym warg który jest na prze³êczy uniemo¿liwia mi przej¶cie dalej. Poza tym mam spore problemy finansowe. Za du¿o rzeczy na które mnie nie staæ a które mi siê przydadz±. Zaznaczê jeszcze ¿e jestem czeladnikiem u Harada.
Mo¿e jakie¶ protipy na wzmocnienie postaci i zarobienie trochê pieniêdzy? Bo ja ju¿ nie mam si³y do tej gry
Mieszczanin
Na jakim patchu grasz?
Powiem Ci, ¿e s³abe staty masz jak na 20 lvl i ten etap gry.
WorldDelete napisał:
Na jakim patchu grasz?
Powiem Ci, ¿e s³abe staty masz jak na 20 lvl i ten etap gry.
Szczerze to nie pamiêtam. ReBalance v2.1 je¿eli o to ci chodzi
Zjeba³em te staty bo wola³em wydawaæ pn na umiejêtno¶ci i teraz trochê tego ¿a³ujê. Nawet na co polowaæ bardzo nie ma bo jestem za s³aby ¿eby nawet jednego zêbacza ubiæ z miecza
Zacznijmy od tego na jakim patchu grasz, jak na 1.3.2, to mo¿esz ju¿ zakoñczyæ grê, bo z takimi statami tam nie poradzi³ by¶ sobie nawet na poziomie Super mega bardzo ³atwy Wrzód . Jak na 1.3.1 pierwsz± broni± od 80pkt si³y jak± powiniene¶ zdobyæ jest Nomad, znajduje siê on w krypcie za Farm± onara (wbijasz do krypty z 3 zaklêciami zniszczenia ozywieñca niszczysz trzech stra¿ników i wchodzisz w pomieszczenie po lewej tam znajduje siê Nomad) i teraz musisz siê skupiæ, po otworzeniu skrzyni w ko³o pojawi± siê Trupy, wczytuj grê tak aby miecz znajdowa³ siê na pierwszym miejscu w skrzyni, bierzesz szybko go i spamuj±c przycisk H spierdalasz stamt±d, wydaje siê proste, ale ja musia³em z 5 razy grê wczytaæ . Dalej nie wiem po co inwestowa³e¶ w Zr skoro na Paladynie ona jest potrzebna jak gówno pod drzwiami, równie¿ z trzema zaklêciami zniszczenia ozywieñca lecisz przed s³oneczny kr±g, a miêdzy Czarnym Trollem jest krypta, tam znajduje siê he³m ³ucznika daj±cy 25 zr i na kradzie¿ w pocz±tkowej fazie gry w zupe³no¶ci wystarczy, dalej to ju¿ masz miksy, tabliczki itp wiêc zr do 4 rozdzia³y oko³o 80-100 z he³mem bêdziesz mia³ i uczyæ siê jej wgl nie trzeba . Kolejno o szponie jako Paladyn zapomnij, bo musisz tutaj kolekcjonowaæ karmê u Innosa, aby konsekrowaæ miecz jak i zbroje w pó¼niejszych etapach gry, módl siê codziennie do kapliczek wybijaj poszukiwaczy i pod zadnym pozorem na wyspie Etui nie zabijaj Paladynów ! Wgl to nawet nie wiem, czy bêdziesz musia³ tam i¶æ, no ale ok % pod broñ jest dobry, Kruka mo¿na zabiæ jednym zaklêciem
http://www.thereturning.pun.pl/viewtopic.php?id=300 tutaj masz temat z moimi poradnikami dotycz±cymi gry
Co do problemów finansowych to b³yskotki dla Halvora no i trofea dla my¶liwych, tylko nie sprzedawaj im rogów cieniostwora, zostaw je na 3 rozdzia³, a wtedy Buster siê do Cb odezwie z propozycj± o rogach i +hajsu zgarniesz na tym expa i to do¶æ sporo
Ogolnie to jak nie pamiêtasz jakiego patcha wgra³e¶, to obczaj sobie ile obra¿eñ ma zaklêcie zniszczenie o¿ywieñca, jak 999 to 1.3.1, jak 1600 to 1.3.2
Pawlak . napisał:
Zacznijmy od tego na jakim patchu grasz, jak na 1.3.2, to mo¿esz ju¿ zakoñczyæ grê, bo z takimi statami tam nie poradzi³ by¶ sobie nawet na poziomie Super mega bardzo ³atwy Wrzód . Jak na 1.3.1 pierwsz± broni± od 80pkt si³y jak± powiniene¶ zdobyæ jest Nomad, znajduje siê on w krypcie za Farm± onara (wbijasz do krypty z 3 zaklêciami zniszczenia ozywieñca niszczysz trzech stra¿ników i wchodzisz w pomieszczenie po lewej tam znajduje siê Nomad) i teraz musisz siê skupiæ, po otworzeniu skrzyni w ko³o pojawi± siê Trupy, wczytuj grê tak aby miecz znajdowa³ siê na pierwszym miejscu w skrzyni, bierzesz szybko go i spamuj±c przycisk H spierdalasz stamt±d, wydaje siê proste, ale ja musia³em z 5 razy grê wczytaæ . Dalej nie wiem po co inwestowa³e¶ w Zr skoro na Paladynie ona jest potrzebna jak gówno pod drzwiami, równie¿ z trzema zaklêciami zniszczenia ozywieñca lecisz przed s³oneczny kr±g, a miêdzy Czarnym Trollem jest krypta, tam znajduje siê he³m ³ucznika daj±cy 25 zr i na kradzie¿ w pocz±tkowej fazie gry w zupe³no¶ci wystarczy, dalej to ju¿ masz miksy, tabliczki itp wiêc zr do 4 rozdzia³y oko³o 80-100 z he³mem bêdziesz mia³ i uczyæ siê jej wgl nie trzeba . Kolejno o szponie jako Paladyn zapomnij, bo musisz tutaj kolekcjonowaæ karmê u Innosa, aby konsekrowaæ miecz jak i zbroje w pó¼niejszych etapach gry, módl siê codziennie do kapliczek wybijaj poszukiwaczy i pod zadnym pozorem na wyspie Etui nie zabijaj Paladynów ! Wgl to nawet nie wiem, czy bêdziesz musia³ tam i¶æ, no ale ok % pod broñ jest dobry, Kruka mo¿na zabiæ jednym zaklêciem
http://www.thereturning.pun.pl/viewtopic.php?id=300 tutaj masz temat z moimi poradnikami dotycz±cymi gry
Co do problemów finansowych to b³yskotki dla Halvora no i trofea dla my¶liwych, tylko nie sprzedawaj im rogów cieniostwora, zostaw je na 3 rozdzia³, a wtedy Buster siê do Cb odezwie z propozycj± o rogach i +hajsu zgarniesz na tym expa i to do¶æ sporo
Ogolnie to jak nie pamiêtasz jakiego patcha wgra³e¶, to obczaj sobie ile obra¿eñ ma zaklêcie zniszczenie o¿ywieñca, jak 999 to 1.3.1, jak 1600 to 1.3.2
Wygl±da na to ¿e na 1.3.2. Dziêki za porady. Trochê sobie staty polepszy³em (102 si³y), znalaz³em broñ 120dmg, ciê¿ka zbroja stra¿nika x3 wlecia³a i o wiele lepiej mi idzie, zêbacz na 4-5 hitów ale utkwi³em w GD przy polowaniu na zêbacze bo kiedy zabijê przywódcê stada to Fajeth dalej nie chce mi podaæ informacji co do rudy. Expa dostajê jak mu powiem ale nic poza tym. Kto¶ wie o co chodzi?
EDIT: Ju¿ siê z tym upora³em ale teraz mam inny problem. Kto poza Gallahadem nauczy mnie zniszczenia o¿ywieñca? Bo u niego nie mam takiej opcji dialogowej (mam 2 kr±g)
Ostatnio edytowany przez Dope (2017-02-06 19:29:52)