TheReturning - Oficjalny poradnik

Porady do modyfikacji TheReturning

#151 2016-08-13 19:28:05

CienBezi

My¶liwy

Punktów :   11 

Re: Pytania odno¶nie zadañ i rozgrywki

Darron w GD Ciê nauczy ale zeby kuæ zbroje musisz miec poprzednia wyuczon± dla przykladu w miescie

lekka straznia>ciezka straznika>rycerza>paladyna

#152 2016-08-14 08:03:39

paulpolska

Mieszczanin

Punktów :   

Gdzie znajdê receptê na odtrutki ?? Jestem w Jarkendarze teraz a tam co drugi potwór mnie trujê a odtrutki tanie nie s±.

No i gdzie znale¼æ akwamaryn i czarn± per³ê

Ostatnio edytowany przez paulpolska (2016-08-14 08:04:49)

#153 2016-08-14 19:32:44

CienBezi

My¶liwy

Recepty na odrutke raczej nie ma, idz do zurisa/goraxa/isgarotha kup ogniste pociski w pizdu zabiajja na strzala krwiopijce i trutnia wystarczy rzucic i uciekac to sie spala i nie zatruja.
Akwamaryny sa praktycznie wszêdzie dostepnê zobacz u cronosa a czarn± perle u piratów u Garetta
jak pomoglem daj plusa ;3

#154 2016-08-15 05:59:10

paulpolska

Mieszczanin

Punktów :   

W³a¶nie akwamarynu nie maj± ¿adni kupcy nawet Cronos ;] Czarn± per³ê ma Garrett ale za 1300z³ to drogo

P.S: Kiedy zdobywa siê runê G³os Straznika patch 1.2 ? Widzia³em na filmikach, ¿e niektórzy w Jarku ju¿ go maj± a mi mówi± w obozie ¿e jeszcze za wcze¶nie.

Ostatnio edytowany przez paulpolska (2016-08-15 07:54:22)

#155 2016-08-15 12:08:09

Pawlak .

Wyrwê wam jêzyki i wytrê se nimi dupe

10226869
SkÄ…d: BWA
Punktów :   21 
Gildia: Nekromanta
Ulubiona Broñ: Wrzask Berserkera

Na 1.2 G³os jest od 2 rozdzia³u

#156 2016-08-15 19:48:30

paulpolska

Mieszczanin

Punktów :   

SheerGhar napisał:

Na 1.2 G³os jest od 2 rozdzia³u

To czemu ja mam w dialogu "Jest jeszcze za wcze¶nie" czy co¶ w tym stylu ??

edit:// Jednak mój b³±d mam 1.3.1 przypomnia³o mi siê ¿e instalowa³em patcha heh czyli dopiero od 3 rozdzia³u bêdê mia³ ??

1.3.1 jest trudniejszy czy ³atwiejszy od 1.2 ??

Ostatnio edytowany przez paulpolska (2016-08-15 20:18:00)

#157 2016-08-16 22:27:25

amigodiamantes

Wojownik

Punktów :   14 

1.3.1 to kawa³ ambitnej gry:)

#158 2016-08-17 19:20:06

Micha

W³óczêga

Punktów :   

Jestem w jarkendarze i mam pytanie - jak pokonaæ polne pe³zacze? Mam lvl 17 (dopiero co wbi³em do Jarkendaru) 62 si³y z bi¿uteri±, 280hp, 40% dwurêczne jestem S¦ i mam wra¿enie, ¿e nie mogê mu wbiæ krytyka nawet (ca³y czas zabieram mu 1/100 po ataku). Próbowa³em i obuchowymi i tn±c±.
Do kiedy rozwijaæ broñ dwurêczn± i si³ê? O si³ê wydaje mi siê, ¿e do 1 si³y na 4pn, a je¶li chodzi o dwurêczn± to nie wiem ile mo¿na dostaæ z tabliczek.
EDIT: Gram na 1.3.1

Ostatnio edytowany przez Micha (2016-08-18 06:54:29)

#159 2016-08-20 12:06:42

paulpolska

Mieszczanin

Punktów :   

Micha napisał:

Jestem w jarkendarze i mam pytanie - jak pokonaæ polne pe³zacze? Mam lvl 17 (dopiero co wbi³em do Jarkendaru) 62 si³y z bi¿uteri±, 280hp, 40% dwurêczne jestem S¦ i mam wra¿enie, ¿e nie mogê mu wbiæ krytyka nawet (ca³y czas zabieram mu 1/100 po ataku). Próbowa³em i obuchowymi i tn±c±.
Do kiedy rozwijaæ broñ dwurêczn± i si³ê? O si³ê wydaje mi siê, ¿e do 1 si³y na 4pn, a je¶li chodzi o dwurêczn± to nie wiem ile mo¿na dostaæ z tabliczek.

Z takimi statami zacznij od nowa lepiej ja mia³em podobne staty i da³em spokój. Bez runy Fala gniewu i M³ota Adanosa nie przejdziesz Jarkendaru. Naucz sie tej runy i polne pe³zacze masz na 2 hity ale musisz zd±¿yæ rzuciæ zanim podejdzie bo inaczej Ciê zatrujê, ale tak jak mówiê nawet jak przejdziesz Jarkendar to czeka Ciê GD od razu mówiê, ¿e ja wola³em daæ sobie spokój a mia³em w GD 100 si³y to i tak by³o nic.

Ja mam problem tego typu ¿e nie mam opcji dialogowej o do³±czeniu do Xardasa jako Nekromanta. Gada³em z Vatrasem ale nie mia³em potem wpisów w dzienniku ani opcji dialogowych u Xardasa. Mo¿na to odkrêciæ jako¶ ??

#160 2016-08-20 15:23:13

kujon333

My¶liwy

Punktów :   

Czy mi siê wydajê czy g³os stra¿nika jest mocniejszy od fali gniewu? Patch 1.3.2 (SnC)

#161 2016-08-20 15:34:16

Pawlak .

10226869

paulpolska napisał:

Micha napisał:

Z takimi statami zacznij od nowa lepiej ja mia³em podobne staty i da³em spokój. Bez runy Fala gniewu i M³ota Adanosa nie przejdziesz Jarkendaru. Naucz sie tej runy i polne pe³zacze masz na 2 hity ale musisz zd±¿yæ rzuciæ zanim podejdzie bo inaczej Ciê zatrujê, ale tak jak mówiê nawet jak przejdziesz Jarkendar to czeka Ciê GD od razu mówiê, ¿e ja wola³em daæ sobie spokój a mia³em w GD 100 si³y to i tak by³o nic.

Ja mam problem tego typu ¿e nie mam opcji dialogowej o do³±czeniu do Xardasa jako Nekromanta. Gada³em z Vatrasem ale nie mia³em potem wpisów w dzienniku ani opcji dialogowych u Xardasa. Mo¿na to odkrêciæ jako¶ ??

Aby do³±czyæ do Nekromantów musisz pogadaæ z Vatrasem "Do jakich gildii mó³bym do³±czyæ" on Ci mówi o Paladynach Najemnikach I Magach Ognia, wspomina potem o Bractwie i Magach Wody . O Nekromancji mówi ¿e s³ysza³ tylko plotki, no i powinna Ci po tym siê pojawiæ kolejna opcja dialogowa, a on wy¶le Cie do Xardasa

kujon333 napisał:

Czy mi siê wydajê czy g³os stra¿nika jest mocniejszy od fali gniewu? Patch 1.3.2 (SnC)

Osobi¶cie nie wiem, bo na tym patchu nie gram, ten patch jak dla mnie to wgl jakie¶ nieporozumienie

#162 2016-08-20 15:52:24

paulpolska

Mieszczanin

Punktów :   

To co¶ jest nie tak widocznie siê zbugowa³o.

Mam inny problem mam szatê wody i kapelusz maga i jestem w Jarkendarze przed obozem bandytów. Gdy chcê zmieniæ pancerz statystki obrony oraz liczba punktów many dos³ownie szalej±. Po ¶ci±gniêciu szaty wody mam pancerz na minusie i to ponad -50 dla wszystkich obron co jest grane ?? nie mogê przez to zmieniæ pancerza

Ostatnio edytowany przez paulpolska (2016-08-20 15:53:46)

#163 2016-08-20 15:58:32

Pawlak .

10226869

Zdejmij najpierw szatê, potem za³ó¿ zbroje

#164 2016-08-20 17:29:37

paulpolska

Mieszczanin

Punktów :   

SheerGhar napisał:

Zdejmij najpierw szatê, potem za³ó¿ zbroje

Jakbym tego nie próbowa³ to bym wcale nie pisa³. Próbowa³em na kilka sposób. Najpierw szatê .. dupa ... najpierw kapelusz ... dupa ... Efekty niemal identyczne. Po zdjêciu szaty mana spada mi o 50 pkt (jakbym kapelusz ¶ci±gn±³) a pancerz diametralnie z  oko³o +70 zamienia siê na oko³o -50. Jak ¶ci±gne najpierw kapelusz sytuacja jest jeszcze gorsza szata ¶ci±ga siê sama (co jest normalne bo nie spe³niam wtedy jej wymagañ) z warto¶ci± obrony dzieje sie to samo ale mana spada o oko³o 80 pkt. Nie wiem ju¿ co robiæ bez tego nie wejdê do obozu bandytów.

Czy przypisanie sobie gildii "bandyta" by pomog³o ? Je¿eli tak to jakie ID maj± bandyci i magowie wody ?>

Ostatnio edytowany przez paulpolska (2016-08-20 17:30:35)

#165 2016-08-21 16:07:58

Pawlak .

10226869

Mia³em kiedy¶ identyczny problem, tylko nie pamiêtam dok³adnie ju¿ jak to zrobi³em . Buguje siê to tak dlatego, ¿e szata wymaga many i z kapeluszem to siê jako¶ nie kumuluje przy zdejmowaniu . Spróbuj przyuczyæ siê kilka pkt many i obczaj wtedy, mo¿e pomo¿e .

#166 2016-08-22 11:02:23

Micha

W³óczêga

Punktów :   

paulpolska napisał:

Fale gniewu mam, gdzie znale¼æ M³ot Adanosa?
Ju¿ dawno chcia³em zacz±æ od nowa (mam trochê b³êdów - np. Mane mam ca³y czas za 1pn, a si³ê nawet jak mam jej 40 mia³em od 2pn, a podobno od 50 jest), szkoda mi jedynie 60h gry i misji M³ot Tarakota - bo ciê¿ka by³a. A mam wra¿enie, ¿e ciê¿ko bêdzie zrobiæ znacznie lepsze staty ni¿ teraz mam. Tylko ciekawi mnie czy to b³±d, ¿e mi krytyki na polne pe³zacze nie wchodz± czy mam za ma³o si³y

#167 2016-08-22 16:41:30

CienBezi

My¶liwy

Bêdzie w losowym budynki staro¿ytnych w Jarkendarze

#168 2016-08-24 17:25:47

paulpolska

Mieszczanin

Punktów :   

Micha napisał:

paulpolska napisał:

Fale gniewu mam, gdzie znale¼æ M³ot Adanosa?
Ju¿ dawno chcia³em zacz±æ od nowa (mam trochê b³êdów - np. Mane mam ca³y czas za 1pn, a si³ê nawet jak mam jej 40 mia³em od 2pn, a podobno od 50 jest), szkoda mi jedynie 60h gry i misji M³ot Tarakota - bo ciê¿ka by³a. A mam wra¿enie, ¿e ciê¿ko bêdzie zrobiæ znacznie lepsze staty ni¿ teraz mam. Tylko ciekawi mnie czy to b³±d, ¿e mi krytyki na polne pe³zacze nie wchodz± czy mam za ma³o si³y

Masz za ma³o si³y. Mi krytyki na polne pe³zacze dopiero wchodzi³y jak mia³em 90 si³y i broñ 120 obr i to ledwo co wchodzi³o. Praktycznie ubicie w zwarciu graniczy³o z cudem tylko fala gniewu.

Gram od nowa Magiem Wody i jest 3x l¿ej i w  koñcu gra jest przyjemniejsza. Ponadto co jest absurdalne Mag Wody jest silniejszy w zwarciu od Wojownika i wcale nie ¿artuje. Kostur Maga to znakomita broñ ponadto jest du¿a szansa na zamro¿enie nim przeciwnika. Maj±c oko³o 70 int w Jarkendarze zadawa³em bez problemu krytyki polnym pe³zaczem a zaznaczam ¿e gram Magiem Wody. Okazuje siê, ¿e balans profesji w wersji 1.3.1 schodzi na ³eb na szyje. Magia zdecydowanie przewa¿a nad walk± w zwarciu a sami Magowie wcale w zwarciu nie s± gorsi od Wojowników wrêcz odwrotnie.

///////////

Jestem podczas wykonywania questa dla czwartego opiekuna tego od ognia.
Zabi³em duchy ognia oraz golema i cofnê³o mnie na pocz±tek mapy obok statuy kamiennego straznika. I co dalej ?? jak wydostaæ siê z tej mapy ??

Ostatnio edytowany przez paulpolska (2016-08-24 17:35:22)

#169 2016-08-27 20:14:16

amigodiamantes

Wojownik

paulpolska:

Odno¶nie tego ¿e staty szalej± to jest to spowodowane jakimi¶ wymogami (powiedzmy szata wymaga 100 many, ty masz na podstawie 80 i 50 z kapelutka. wiêc teoretycznie szatê ubierzesz, ale jak zdejmujesz to gra ,,czyta" ¿e masz ,,oficjalnie" tylko 80 many i dostajesz karê obrony. Pozdejmujesz i pozak³adasz kika razy i oka¿e siê ¿e masz wszystko na -9999. wiem bo sam to mia³em, z tym ¿e proñ pod si³ê i podbija³em pier¶cieniami i innymi bzdetami aby za³o¿yæ, to potem mi staty tak spad³y przy zdejmowaniu/zamianie lokacji ¿e masakra)

Jedyna opcja to ,,na czysto" mieæ tyle ile wymaga szata, albo za³o¿yæ j± wcze¶niej ,,na dodatkach" ale jak siê wie ¿e szybko siê podbije brakuj±ce punkty z lp a do tego czasu nie bêdzie zmiany broni/szaty/lokacji. To takie spierdzielone.

co do wojaka to o¶mielê siê nie zgodziæ. ja na wersji 1.3.1 gra³em na poziomie b trudnym ³owc± smoków, na rze¼niku s¶ i na b ³atwym nekromant±. Wojakami przechodzi³o mi siê bardzo lu¼no, ale to trzeba przyznaæ ¿e ja pierwsze 15 lvli ³adowa³em tylko w si³ê i % broni plus mikstura hp u constantino i mikstura si³y.

U carla uczy³em siê si³y do 54 bodaj¿e (max si³a 1 za 2 pn) , potem czeladnik u harada +10 si³a, nastêpnie nauka mikstury si³y u constantno (33 si³a ze smoczych korzeni w khorinis) + dodatkowo miêsa z ¿³ówia, jab³ka, gulasze thekli i w sumie do jankendaru w³azi³em na 100+ si³y na rze¼niku, i na 120+ na b trudnym (tu podbi³em jednak dodatkowo potem si³y u harada).

w jankendarze co¶ tam podnios³em % broni plus pier¶cieñ morgana, dodatkowa si³ka przysz³a z tabliczek i na 150+ str i defie 120+ gra³o siê bardzo lu¼no:)

Jak jeszcze w miêdzyczasie w 1-2 rozdziale nauczysz siê mikstury hp z korzenia leczniczego i rdestu u constantino to i z hp bêdzie naprawdê spox.
Na poziomach ³atwiejszych jest jeszcze pro¶ciej, bo wiêcej lp które mo¿na szybciej wpakowaæ w % broni albo wiêcej udziubaæ si³y wiêc gra jeszcze bardziej siê upraszcza. Mo¿na ju¿ na lajcie chodziæ z nomadem/krzy¿em przeznaczenia to ma³o jaki stwór podskoczy, mo¿e jaki¶ troll albo ze 2 pe³zacze wojowniki. O szkieletach/jaszczurocz³ekach nie mówiê, to inna liga.

Nie wiem jak tam ten kostur maga wody, mo¿e faktycznie ok. Kostur nekromanty jak dla mnie by³ bardzo s³aby, ju¿ wola³em z mieczem lataæ bo lepszy dmg mia³em. A kostur maga ognia to jest kosmos na 1-2 rozdzia³, ma³o co nie schodzi na hit.
ALE nekromant± gra³em na poziomie b ³atwym, to zanim jankendar siê pojawi³ to ja ju¿ na 20+ lvlu by³em. Na rze¼nku - 9 lvl i ju¿ ca³e khorinis wybite, wiêc magiem mia³em tyle lp w stosunku do wojaka, ¿e mog³em mieæ prawie takiego samego fightera + nauka rzeczy potrzebnych dla maga. Poziom gry bardzo du¿o zmienia...

#170 2016-08-29 15:59:18

kujon333

My¶liwy

Punktów :   

Jak to jest z tymi kosturami? Podpalenie wchodzi zawsze? Zamro¿enie i unieruchomienie jako¶ losowo? I czy co¶ dla baala jest?

Edit: Pytam o Rebv2.1 patch 1.3.2

Ostatnio edytowany przez kujon333 (2016-08-29 15:59:50)

#171 2016-08-29 18:20:29

paulpolska

Mieszczanin

Punktów :   

kujon333 napisał:

Jak to jest z tymi kosturami? Podpalenie wchodzi zawsze? Zamro¿enie i unieruchomienie jako¶ losowo? I czy co¶ dla baala jest?

Edit: Pytam o Rebv2.1 patch 1.3.2

W 1.3.2 prawie nikt nie gra. Kostur Wody mrozi ale to jest ca³kowicie losowe oceni³bym szansê na oko³o 5% jednak jest to niekiedy bardzo pomocna broñ która tylko zwiêksza moje przekonania o tym, ¿e Mag to lepszy Wojownik ni¿ S¦ czy Najemnik w wersji 1.3.1 a do tego ... ma magiê ;]

Ostatnio edytowany przez paulpolska (2016-08-29 18:22:18)

#172 2016-08-30 11:10:50

kujon333

My¶liwy

Punktów :   

A to nie jest z tym magiem walcz±cym kosturem tak jak z ³ucznikiem? Na pocz±tku ooo ³ucznik stronk a potem to siê mêcz bo ma³o defa, szkielety itp itd. To samo mo¿e byæ z magiem wody bo szaty raczej maj± sporo ni¿szy def od zbroi.

#173 2016-08-30 18:33:53

amigodiamantes

Wojownik

kujon - masz du¿o w tym racji:) na 1-2 rozdzia³ gra siê m.o. przyjemnie bo wszystko schodzi na hit kosturem z podpaleniem co strza³. potem jest ju¿ s³abo, tak w gd siê zaczynaj± du¿e trudno¶ci. Mag wody ¶miem twierdziæ ¿e wcale lepiej nie ma, je¶li nie gorzej, bo kostur podobny do nekrusia, a tym nie da³o rady zaszaleæ. Przynajmniej jak dla mnie by³o s³abo, bo na tym etapie wojownikami wymiata³em ju¿ w kosmos lepiej, mimo wy¿szego lvla trudno¶ci.
Dobrze ogarniêty wojak na min. 150 si³y i armora to gd przechodzi do¶æ lu¼no, orki powinny spadaæ mo¿e nie ³atwo, ale ca³kiem sprawnie. W zasadzie tylko smocze zêbacze, szkielety i jaszczurocz³eki s± nie do rozwalenia tak do 4-5 rozdzia³u.

kostur nekromanty te¿ oceni³bym szansê na unieruchomienia z korzenia na jakie¶ 5%, s³abiutko.

Poza tym - przy wymogu co¶ ko³o 2k hp jest miecz lodowa zamieæ 1h dla wojaka (ma j± pan cienia z krypty onara. Da siê wyci±gn±æ, i to do¶æ wcze¶nie, trzeba tylko sypn±æ mass freeza celuj±c na jakiego¶ zwyk³ego szkieleta, nie na pana cienia. Nastêpnie kilka razy zwojem zniszczenie o¿ywieñca te¿ na jakiego¶ szkieleta nacelowaæ tak, ¿eby pan cienia by³ ,,po drodze" czaru). Ten miecz jest w dechê, z 300 obra¿eñ plus co jakie¶ 5-10 hit zmro¿enie. Czê¶ciej odpala ni¿ kostur, no a poza tym atak... Jak spamowa³em atakami dagotha w idorath to ch³opak ca³y czas w lodowej bañce siedzia³ ale ma³o xp za niego tam, poza tym nie ginie tylko jest ,,oszo³omiony" bez mo¿liwo¶ci dobicia... ;D

Ostatnio edytowany przez amigodiamantes (2016-08-30 18:40:00)

#174 2016-09-20 18:52:30

paulpolska

Mieszczanin

Punktów :   

Hmm gram od nowa najemnikiem wcze¶niej MW i teraz podczas dialogu w III rozdziale z Vatrasem nie mogê nauczyæ siê regeneracji many (w ogóle nie ma ¿adnej opcji oprócz "WRÓÆ" ). Wcze¶niej dzia³a³o to normalnie. Czy przed nauk± trzeba spe³niæ jakie¶ po¶rednie wymagania tak jak z ulepszaniem zbroi ???? Sam dialog o nauce jest ale opcji brak bezsensu

#175 2016-09-21 15:19:01

Pawlak .

10226869

Po co Ci na najemniku regeneracja many ? Dla mnie bez sensu, a nauczyc tego i tak siê nie nauczysz, bo z tego co mi siê wydaje Vatras uczy tego jedynie magów

Stopka forum

RSS