Porady do modyfikacji TheReturning
Mam ma³y problem po gadaniu z saturasem o tym ¿eby odda³ mi szpon, pój¶ciu do smoka i powrocie do sali z magami to saturas gdzie¶ znika.Nie ma go przy teleporcie , patrzy³em budynek w którym magowie s± a nawet u smoka(bo co¶ tam gada³ jak mu o nim powiedzia³em)Wie kto¶ gdzie on stoi????????????
W³óczêga
Musi byæ w Dolinie Budowniczych, rozejrzyj siê na pewno jest. Te¿ tak mia³em, po prostu Staturas ma owsiki w ty³ku i krêci siê jak szalony, poszukaj
Witam
Mam nieco inny problem ni¿ pozostali, otó¿ dotyczy on misji Dar Szaleñca. Czyta³em, ¿e ludzie miewali k³opoty z przyzwaniem Zigosa. U mnie za¶ do tego momentu wszystko by³o dobrze. Pogada³em z nim. Dosta³em amulet. Misjê równie¿. W czym wiêc problem? Zrobi³em sobie roczn± przerwê od moda i od ~2 tygodni ¶migam sobie na "nowo" od momentu kiedy skoñczy³em. A skoñczy³em 1-2 godziny po rozmowie z Zigosem. Przypomnia³em sobie o misji zleconej przez niego i postanowi³em poszukaæ Fellangora a nastêpnie go zabiæ. I tutaj zaczyna siê mój problem... Nie jestem w stanie okre¶liæ dlaczego, ale misja mi zniknê³a. Nie ma jej w dzienniku zadañ (aktualnych, skoñczonych jak i popsutych). No, a Fellangor pod przebraniem, stoi sobie w zgliszczach czego¶ na rodzaj chaty obok Gospody Orlana... Oczywi¶cie zaczêciu rozmowy nie mam mu nic do powiedzenia, czy to z amuletem na szyi, czy bez. Pobi³em - nic. Zabi³em - nic. Wiêc zacz±³em siê martwiæ i poszuka³em odpowiedzi w internecie. Jednak skoro piszê do Was, znaczy to, ¿e powodu/rozwi±zania mojego problemu nie znalaz³em. Teraz tak sobie my¶lê, ¿e wina mo¿e le¿eæ po mojej stronie. Nie pamiêtam nic szczególnego sprzed roku, kiedy ostatnio gra³em, prócz tej rozmowy z Zigosem (spodoba³a mi ta misja, bo przecie¿ by³a mowa o czym¶ nowym, tak wiêc nie trudno by³o zapamiêtaæ dialog z Zigosem i misjê w dzienniku). Jestem przekonany, ¿e misjê otrzyma³em, a utwierdza mnie w tym przekonaniu dopisek w misji Artefakty Staro¿ytno¶ci, gdzie pisze "Beliar wys³ucha³ moj± modlitwê" (czy co¶ w ten deseñ ) Niestety nie pamiêtam co siê dzia³o dalej i czy nie zapomnia³em czego¶ co by³o kluczowe w moim problemie... Jednak dziwi mnie fakt, ¿e misja od tak mi zniknê³a... Widzê, 4 fakty potwierdzaj±ce i¿ przyj±³em t± misjê, które ju¿ wcze¶niej wymieni³em: dopisek w misji Artefakty Staro¿ytno¶ci, brak mo¿liwo¶ci ponownego wezwania Zigosa (nie mówi³em wcze¶niej o tym, ale skurczybyk te¿ mi znikn±³... -.- ), mam w plecaku amulet Zigosa no i sam Fellangor (pod postaci± Fellana) stoi tam gdzie ma staæ... Dlaczego wiêc misja mi wyparowa³a?
Mam nadziejê, ¿e znajdzie siê kto¶ znaj±cy odpowied¼ na moje pytanie W przeciwnym razie bêdê musia³ przer¿n±æ siê przez armiê paladynów, co mi siê nie widzi, ze wzglêdu na drastyczny spadek karmy u Innosa
Edit:
Zapomnia³em dodaæ, ¿e mam dopiero 3 rozdzia³, bo wydaje mi siê to równie¿ wa¿ne. Choæ dalej nie wyja¶nia to faktu i¿ misji nie ma...
Ostatnio edytowany przez Grovel (2015-03-29 09:40:06)
ejw napisał:
Orientuje siê kto¶, gdzie znale¼æ osoby, które uciek³y z obozu bandytów po naje¼dzie orków? Konkretnie chodzi o Miguela, ale reszta te¿ siê przyda. Szukam, bo nie skoñczy³am dwóch zadañ ;D
Thorus Fisk Miguel Snaf i Scatty po naje¼dzie orków s± w jaskini z cieniostworem za pla¿± piratów
Pocz±tkuj±cy
Witam. Szybkie pytanko mam rozdzia³ 3 i chcia³bym wyt³uc trochê obozu bandytów ale nie wiem kogo poza Fiskiem lepiej nie zabijaæ (tzn kto prze¿yjê rozdzia³ IV ?)
Witam, mam problem z misj± do Franco mianowicie z t± kamienn± tabliczk±, jestem w domu uzdrowicieli ale nie ma tam tej tabliczki jest kamienna skrzynka na ¶rodku ale potrzebny jest jaki¶ klucz, je¶li jest w tej skrzynii gdzie moge znale¼æ ten klucz.
W³óczêga
Klucz jest w kamiennym stra¿niku, który zaatakowa³ ciê jak tylko wszed³e¶ do budynku.
Cze¶æ wszystkim. Jestem tu nowa i ju¿ mam problem. Nie mogê sobie poradziæ z zadaniem Artefakt Staro¿ytno¶ci. Mam ju¿ amulet i id±c za rad± Xardasa modlê siê przy o³tarzu Beliara. Wszystko jest ³adnie, piêknie. I pojawia siê mój problem. Oddajê Beliarowi amulet opcj± 'Popro¶ o MU'. Nic siê nie dzieje. Odchodzê od o³tarza, nie mam amuletu, a w zamian za to zostajê zaatakowana przez s³ugi arcydemona. Mo¿ecie mi podpowiedzieæ co robiê nie tak? Mam zapisan± grê zanim oddajê amulet. I robiê tak jak opisa³am. Po prostu utknê³am w miejscu, a ponowny upload nic nie daje. Nie wiem co mog³abym jeszcze zrobiæ, a chcê wreszcie siê ruszyæ do GD i zrobiæ nie tylko Ulu-Mulu, ale te¿ i¶æ po Uriziela. Z góry dziêki . Ach, zapomnia³am napomnieæ, ¿e jestem Magiem Ognia, i ¿e wcze¶niej zrobi³am Krzy¿ ¯ywio³ów.
Ostatnio edytowany przez AmphiaPl (2016-02-16 15:50:56)
No w³a¶nie jeste¶ Magiem Ognia, to ju¿ masz minusy u Beliara i to spore . O ile pamiêtam Mag Ognia na zdobycie Morra ma od 1% do 5%
Musisz po prostu próbowaæ a¿ Ci siê uda ;d No i te¿ nie wiem czy karma ma jakiekolwiek znaczenie
Ostatnio edytowany przez SheerGhar (2016-02-17 20:39:24)
SheerGhar napisał:
No w³a¶nie jeste¶ Magiem Ognia, to ju¿ masz minusy u Beliara i to spore . O ile pamiêtam Mag Ognia na zdobycie Morra ma od 1% do 5%
Musisz po prostu próbowaæ a¿ Ci siê uda ;d No i te¿ nie wiem czy karma ma jakiekolwiek znaczenie
Zastanawiam siê czy jak zaatakujê demona z Krzy¿a ¯ywio³ów, czy to nie bêdzie wystarczaj±ce. Bo ju¿ powoli nie mam si³y do tego zadania XD. Co Ty o tym my¶lisz SheerGhar?
AmphiaPl napisał:
SheerGhar napisał:
Musisz po prostu próbowaæ a¿ Ci siê uda ;d No i te¿ nie wiem czy karma ma jakiekolwiek znaczenieZastanawiam siê czy jak zaatakujê demona z Krzy¿a ¯ywio³ów, czy to nie bêdzie wystarczaj±ce. Bo ju¿ powoli nie mam si³y do tego zadania XD. Co Ty o tym my¶lisz SheerGhar?
Z krzy¿a Senyaka zabijesz od razu i moim zdaniem nie jest to op³acalne . Lepiej u¿yæ wiêzienia dusz i po³±czyæ jego dusze ze szponem, wtedy jest 2x mocniejszy ;d
No dobra, to bêdê próbowaæ do skutku
Napisa³am to 19.02
(...) - Czyli 70 prób pó¼niej
Wtedy pisa³am, ¿e bêdê próbowaæ. I tak rzeczywi¶cie by³o. Powoli dostawa³am sza³u ale wreszcie siê uda³o. Pod koniec miesi±ca co prawda ale jednak. Moje trudy zosta³y wynagrodzone. Nareszcie siê uda³o! Mag ognia z karm± Beliara -40 dosta³ MU! Teraz podpowiedzcie jak mam krok po kroku skoñczyæ to zadanie ¿eby nic nie schrzaniæ. Na razie jeszcze nic nie robi³am
Ostatnio edytowany przez AmphiaPl (2016-02-28 20:08:53)
Wojownik
jak masz mu to co tu do schrzanienia? przywo³ujesz demona, u¿ywasz na nim MU, pakujesz 3 be³ty dozownika w s³abiznê i seynak ¶pi, niewa¿ne jaki poziom trudno¶ci. Bez dozownika to z³apaæ duszê seynaka ciê¿ko, chyba ¿e dopiero w 5 rozdziale jak 6 kr±g wpadnie, wtedy ju¿ nie powinno byæ najmniejszego problemu...Jednak ja w±tek demona zwykle w 3 rozdziale robi³em, zaraz bo wyj¶ciu z doliny cieni i 10 be³tami do dozownika pod pach±. Duszê do beliara i mo¿esz sobie ³apaæ ju¿ do MU duszyczki na hp i exp:)
runê krzy¿ ¿ywio³ów polecam wykorzystaæ na jakim¶ wa¿nym panie cienia (je¶li patch 1.3.1 lub 1.3.2, tutaj PC bardzo mocni), lub wzglênie na kamiennym smoku (alzagora ³atwo mieczem przy pomocy ognistego golema rozwaliæ, ognistego podobnie bo golemy przy tych smokach to nie¶miertelne tanki. bagienny to ekipa z najemnego d¿ipa, a lodowego jako mag ognia powinna¶ posk³adaæ ³atwo) lub zachowaæ na tego nieumar³ego, choæ prawdê powiedziawszy gdy ma siê 2 ¶cie¿kê opiekunów i wybra³o siê ciemno¶æ/kamieñ to smok schodzi banalnie ³atwo krzykiem/fal± ¶mierci/wirem
Ostatnio edytowany przez amigodiamantes (2016-02-29 23:45:32)
£ap duszê i pakuj postaæ ^^ Trochê mêcz±ce to tak po jednej ;d dobrze ¿e w wersji 2.0 zmienili to na fale xd
Amigodiamentes, nie by³am jeszcze w Dolinie Cieni, nie mam wiêc Dozownika. Nie pytajcie jak ja siê uchowa³am ^^'. Ale okej, teraz czy dobrze rozumiem. U¿ywam rogu, przywo³ujê demona, u¿ywam MU i oddajê duszê Beliarowi, czy tak? Bo z moj± ujemn± karm± Beliara raczej nie mam co liczyæ na po³±czenie duszy ze Szponem?
AmphiaPl napisał:
U¿ywam rogu, przywo³ujê demona, u¿ywam MU i oddajê duszê Beliarowi, czy tak?
Tak .
Co do karmy to nie jestem pewny czy ma ona tak znacz±ce dzia³anie akurat przy tym, bêdziesz musia³a sprawdziæ ;d
¦liczne dziêki. Przy okazji zapytam. Nie ma orkowej galery w okolicach Khorinis? Bo wg mapy orków powinna byæ, p³ynê tam i zastajê jedynie wodê XD