Porady do modyfikacji TheReturning
Włóczęga
Ok dzięki za odpowiedź , póki co moją zmorą są szkielety wszelakiej maści . A co do smoczych zebaczy to ich nie chce mi sie tłuc bo one mi nic nie robią i bije jedego 2 min Może się to poprawi .
Chciałbym wejść do wieży mgieł , ale te szkielety ;(((
I pytanie o helmy , mianowicie hełm na zręczność noszę normalnie , natomiast zdobyłem hełm innosa czy jakoś tak i jak go zakładam to się palę . Jestem strażnikiem miejskim .
Ostatnio edytowany przez mateusz1902 (2017-01-14 21:20:06)
Włóczęga
Hełm Innosa założysz po zostaniu paladynem. Kapeluszu maga, hełmu łowcy smoków i maski Śniącego nie założysz w ogóle grając strażnikiem miejskim/paladynem.
Szybkie pytanie:
Czy użycie Marvina uniemożliwia przejście moda? Albo znacząco go utrudnia?
Pierwszy raz zagrałem w Returning, przegrane jakieś 8 godzin. Idąc z Laresem po ornament do lasu mój towarzysz się zbugował. Nie zapisywałem gry +/- 1h, więc użyłem trybu Marvin, by go odblokować. Pojawił mnie się komunikat, że mod nie toleruje cziterów. Gdzieś przeczytałem, że niemożliwe jest ukończenie gry, gdy raz się go włączy, albo gra zaczyna się poważnie bugować. Szukam potwierdzenia informacji.
Żeby tego uniknąć, wystarczy, żebym wczytał save, gdzie nie użyłem marvina, muszę zacząć nową grę, czy muszę reinstalować Gothica? Czy jest jeszcze inny sposób?
Mam pytanie. Czy zabijanie przeciwników po przemianie w jakieś stworzenie ze zwoju jest w returningu zabronione?
Nie dawałem rady ubić bandytów na moście i wymyslilem ze najpierw rzuce w nich kulą ognia, wtedy lecieli do mnie wszyscy z mieczami i nie strzelali z łuków, uzupelnialem mane i zamienialem sie w zebacza zabijajac ich, po powrocie do swojej postaci nic nie moge robic, postac sie nie rusza i stoi w miejscu. mogę tylko obracac sie dookoła.. o co chodzi?
robciq napisał:
Szybkie pytanie:
Czy użycie Marvina uniemożliwia przejście moda? Albo znacząco go utrudnia?
Pierwszy raz zagrałem w Returning, przegrane jakieś 8 godzin. Idąc z Laresem po ornament do lasu mój towarzysz się zbugował. Nie zapisywałem gry +/- 1h, więc użyłem trybu Marvin, by go odblokować. Pojawił mnie się komunikat, że mod nie toleruje cziterów. Gdzieś przeczytałem, że niemożliwe jest ukończenie gry, gdy raz się go włączy, albo gra zaczyna się poważnie bugować. Szukam potwierdzenia informacji.
Żeby tego uniknąć, wystarczy, żebym wczytał save, gdzie nie użyłem marvina, muszę zacząć nową grę, czy muszę reinstalować Gothica? Czy jest jeszcze inny sposób?
Buguje grę
Wystarczy, że wczytasz grę przed włączeniem marvina
Dope napisał:
Czy ktoś poza Gallahadem nauczy mnie zniszczenia ożywieńca? Bo nie mam u niego takiej opcji dialogowej a nie mam zamiaru ciągle wydawać na zwoje (paladyn, 2 krąg, IV rozdział)
Nie
Pewnie grasz na patchu 1.3.2, a tam Gallahard zniszczenia uczy tylko magów, są miecze na trupy, więc nimi trzaskaj
houqe napisał:
Mam pytanie. Czy zabijanie przeciwników po przemianie w jakieś stworzenie ze zwoju jest w returningu zabronione?
Nie dawałem rady ubić bandytów na moście i wymyslilem ze najpierw rzuce w nich kulą ognia, wtedy lecieli do mnie wszyscy z mieczami i nie strzelali z łuków, uzupelnialem mane i zamienialem sie w zebacza zabijajac ich, po powrocie do swojej postaci nic nie moge robic, postac sie nie rusza i stoi w miejscu. mogę tylko obracac sie dookoła.. o co chodzi?
Niestety nie mam pojęcia, nigdy nie korzystałem z takiej metody, ale na bandytów sposób z odciągnięciem działa, sam tak gram . Wystarczy podejść na odległość zaklęcia i wycelować w jednego ognistym pociskiem, czy kulą ognia, a biegnie tylko on, jedynie jak za blisko będziesz i on Cie trafi, to wtedy reszta się na Cb rzuci
Słyszałem o tej słynnej "zaporze" ze kodowcy nie dostaną sie do wodnego kręgu a tym samym nie przejdą gry.
Tylko że to spotkało mnie a kodów nie uzywam.. Może robie coś nie tak? To niby częsty bug..
- Hagen mówi ze trzeba sprawdzić czy mozna na mnie polegac i zebym wrócil jak nabiore wiecej doswiadczenia
- Vatras po otrzymaniu dokumentu dextera cieszy sie ze zagadka rozwiazana ale nie ma dialogów o dołączenie do wodnego kręgu
- Rozwiązałem tez zagadke z handlarzem broni Fernandem, też sie Vatras ucieszył i dupa.
Co robie źle? Czy ten returning jest taki idiotyczny? Jakos nie cche mi sie wierzyc ze w oryginalnej nocy kruka był bud przez który trzeba było ciągle zaczynać od nowa.
PS: nie mam zamiaru zaczynać od nowa, za duzo nerwów mnie kosztowała w tym dodatku z poziomem trudnosci dedykowanym małej garstce ludzi.
Włóczęga
Zbierz ornamenty. Gdy Saruras zażąda od ciebie listu polecającego u Vatrasa pojawi się opcja dialogowa na dołączenie do kręgu. Wtedy ruszysz fabułę.
Początkujący
Mam pewien problem a mianowicie w zadaniu z receptura dla Baala Tyona powinna być ta misja do zrobienia gdy ukradniemy klucz dla Goraxa. Ukradłem go i w dalszym ciągu nie mogę dostać się do skarbca tylko jedynie do spiżarni, jakieś porady ? Lub po prostu może robię coś źle
Włóczęga
Klucz do skarbca jest w jednej z komnat magów na stole. Aby więc go zabrać zamiast kradzieży kieszonkowej wystarzy tylko umiejętność skradania.
Włóczęga
Cześć , wiecie jakie składniki są potrzebne do pancerza heradimów ? Bo cały czas mam napisane , że czegoś brakuje i nie wiem czego . Na internecie jest napisane , ze Adament legendary minerał . Gdzie go w takim razie zdobyć ?
mateusz1902 napisał:
Cześć , wiecie jakie składniki są potrzebne do pancerza heradimów ? Bo cały czas mam napisane , że czegoś brakuje i nie wiem czego . Na internecie jest napisane , ze Adament legendary minerał . Gdzie go w takim razie zdobyć ?
Elementium ze smoka ozywieńca
Początkujący
Witam, kiedy chcę aby Vatras mnie uzdrowił pyta się a "czemu miałbym to robić?". Jest to błąd czy normalna część rozgrywki? Czy można coś zrobić aby chciał nas leczyć? Jestem Magiem Ognia w wodnym kręgu, po wizycie w Jarkendarze i pokonaniu Kruka rozdział 2.
Znacie jakiś dobry sposób na Inubisa?
ze wszystkimi szkieletami dałem sobie rade już (mam 20lvl i rune zniszczenie ożywieńca) mam tego całego Normada 1h na szkielety ale ani runą ani mieczykiem nic mu nie robie, macie jakiś sposób?
A i jakie są jeszcze miksturki na hp albo bonusy z żywności prócz tych (+10 z jagód z receptury) i u kogo dostanę przepis lub u kogo się nauczę
Ostatnio edytowany przez TxXonek (2017-04-10 13:06:58)
1.3.1, rzeźnik
Pytanie dot. rozgrywki
Chcę grać paladynem (nie, nie chcę strażnikiem świątynnym)
Mając aktualnie 6 level, większość zadań w Khorinis zrobiona, mam 40 siły/40 zręczności i wyuczone otwieranie zamków, nic ponadto. Teraz myślę czy pójść w siłę do tych 15 punktów i wtedy bonusy? Wiem, że jest ich sporo, ale nie wiem od jakiej ilości to robić 60? Opłaca się zainwestować w kradzież kieszonkową? I czy dam radę to jakoś pociągnąć xD
Jak pokonywaliście tego pana cieni, który pojawia się po zabiciu Sergio dla opiekuna? Bo mieczem (Gniew Demona, mam 215 siły, 64% 1H, ) prawie nic mu nie robię, demona nie moge tam przyzwać, zniszczenie ożywieńca też mu nic nie robi
patch 1.3.1, Łowca Smoków, R3 jeszcze nie zdobyłem Oka Innosa
EDIT: Inubis też nie wchodzi, a demon wogóle sie nie przyzywa
Ostatnio edytowany przez darek3462 (2018-01-17 15:30:50)
Sergio spróbuj zaklinować w tym miejscu
Spoiler:
I ciskaj go z kuszy/łuku
Z inubisem no cóż .. wróć jak będziesz silniejszy
Dla Ignaza nalezy wykonać questa z zaklęciem Zapomnienia
Dla Sagity przynieść Słoneczny Aloes
Dla Constantina wystarczy, że będziemy potrafili przygotować jedną dowolną miksturę, a ten zobaczy że się znamy na alchemii i będzie nas uczył
Patch 1.3.2 (chyba - brak smoczej zguby na plaży za skipem)
Na 7 lvl wziąłem kiepski miecz dwuręczny od najemnika z farmy akila, kilka poziomów później miecz dwuręczny z jaskini pod słonecznym kręgiem. Od tamtego czasu nie mogę znaleźć lepszej broni! Liczyłem na piratów, że garret będzie miał coś lepszego ale nic. Teraz mam jakiś 19 poziom i właśnie zacząłem jarkendar, 140 siły a biegam z mieczem 90 siły 110 obrażeń.
Czy ktoś może podać kilka lokacji lepszych broni dwuręcznych. Docelowo z wątku można zrobić pełen poradnik o lokalizacji oręża.